– Бага насны хүүхдийг эхийн сүүгээр хооллох
– Илчлэг, тэжээллэг хоол өгөх
– Өдөрт 4-5 удаа заавал хооллох
– Хүүхдэд А, С аминдэмээр баялаг хоол хүнс түлхүү өгөх
– А, Д, С аминдэм болон бусад аминдэмийг нэмэлтээр өгөх
– Хүүхдийг олон нийтийн газар авч явахгүй байх
– Асаргааг сайжруулж, усан чийрэгжүүлэлт хийх
– Гэр орондоо чийгтэй цэвэрлэгээ хийж, 2 цаг тутамд агааржуулалт хийх
Ямарч насны хүн улаан бурхан өвчнөөс сэргийлэхийн тулд дархлааг дэмжих, биеийн эсэргүүцлийг сайжруулах хоол хүнс хэрэглэх шаардлагатай.